نخستین سمپوزیوم توسعه همکاریهای دانشبنیان و ارزشآفرین صنعت مس و دانشگاه، سوم و چهارم خرداد در شهر مس سرچشمه با هدف ارتباط موثر و پویا بین صنعت مس و دانشگاه برگزار شد.
رستمی مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس گفت: پیوند بین صنعت و دانشگاه بهویژه در سالی که ازسوی رهبر معظم انقلاب اسلامی با عنوان «تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین» نامگذاری شده است، بیش از پیش اهمیت دارد.
در این سمپوزیوم دو روزه، امام جمعه و فرماندار رفسنجان، مدیر ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، روسا و اساتید مجرب دانشگاه های استان و کشور، مدیر عامل و جمعی از معاونین، مدیران و کارشناسان شرکت ملی صنایع مس ایران حضور داشتند.
دکتر رستمی مدیرعامل و عضو هیئت مدیره شرکت ملی صنایع مس ایران در مراسم افتتاحیه این سمپوزیوم گفت: دانشگاهها ازجمله مهمترین مراکز دنیا در زمینه رشد و پرورش خلاقیت هستند و به همین دلیل پیوند بین صنعت و دانشگاه بهویژه در سالی که ازسوی رهبر معظم انقلاب اسلامی با عنوان «تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین» نامگذاری شده است، بیش از پیش اهمیت دارد.
وی در ادامه تصریح کرد: باورمان این است اگر شرکتهای بزرگ شرکتهای دانشبنیان را در آغوش نگیرند و از دانش و دستاوردهای آنها استفاده نکنند باعث ناامیدی آنها شده و به دنبال آن از کشور خارج میشوند.
همچنین مهندس احمدی مدیر مجتمع مس سرچشمه رفسنجان گفت: ارتباط بین صنعت و دانشگاه ازجمله موضوعاتی است که رهبر معظم انقلاب در بیانات خود بارها آن را مورد تاکید قرار دادهاند. وی با بیان این مطلب افزود: توسعه اقتصادی چنانچه برپایه خلاقیت اتفاق بیفتد منجر به تولید مستمر میشود. وقتی چنین توسعهای ممکن شود شرکتهای دانشبنیان میتوانند رشد کنند و باعث تحول اقتصاد شوند.
مدیر امور تحقیق و توسعه مجتمع مس سرچشمه رفسنجان، مهندس محمودی مومنآبادی گفت: موضوع پژوهش مورد تاکید مدیران شرکت مس و مجتمع مس سرچشمه رفسنجان است و به جهت بهرهگیری از تجربیات و در راستای بازآفرینی الگوهای صنعت و دانشگاه و ایجاد تعامل سازنده با دانشگاه برگزاری این سمپوزیوم در دستور کار قرار گرفت. وی خاطرنشان کرد: امیدورایم این سمپوزیوم و گردهمایی علمی و تخصصی بتواند در راستای خلق ثروت و ارزشآفرینی برای جامعه باشد.
در حاشیه این سمپوزیوم دکتر سعیدی رییس بنیاد نخبگان استان کرمان با مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران و رییس مجتمع مس سرچشمه رفسنجان درخصوص همکاریهای بنیاد نخبگان استان با شرکت ملی صنایع مس دیدار و گفت و گو کردند.
براساس گزارش روابط عمومی مجتمع مس سرچشمه رفسنجان اهم دستاوردهای این سمپوزیوم به شرح ذیل میباشد:
1. تاکید بر ایجاد و توسعه اکوسیستم فناوری هدفمند با محوریت اهتمام ویژه به ایجاد، توسعه و حمایت از شرکتهای دانشبنیان بهعنوان یکی از حلقههای واسط صنایع بزرگ و دانشگاه در ارتباط مستقیم و غیرمستقیم.
2. توجه ویژه به مدیریت فناوری شامل مدیریت انتخاب، اکتساب، بهرهبرداری و توسعه فناوری در صنعت و دانشگاه.
3. ارزیابی مدلهای ارتباط دانشبنیان و ارزشآفرین ارائه شده در سمپوزیوم و اعلام سه روش برگزیده.
4. توجه ویژه به سطحبندی، ارزیابی و ارزشگذاری پژوهش و فناوری در حوزه صنعت و دانشگاه بر اساس چرخه فناوری.
5. توجه ویژه به تیمسازی در حوزه پژوهش و فناوری در دانشگاه و ارائه آموزشهای لازم در این حوزه با محوریت اساتید سرآمد و منتخب صنعت و دانشگاه.
6. تلاش در ایجاد اعتماد متقابل بین صنعت و دانشگاه در سطوح مختلف با ارائه نتایج قابل بهرهبرداری برای صنایع.
7. تسریع و ساماندهی تدوین و اجرای فرآیندهای اداری، مالی، بیمه و مالیات توسط دانشگاهها و سازمانهای ذیربط به منظور تسریع در اجرای طرحهای پژوهشی و فناورانه.
8. استفاده از شعار امسال برای اصلاح ساختارها و اولویت دادن به برنامههای ایجاد و توسعه فناوریهای نوین و دانشبنیان.
9. تاکید بر حمایت ویژه از فناوریهایی که منجر به ایجاد نوآوری و تکنولوژی در صنعت میشوند.
10. حمایت دانشگاه از طرحهای کاربردی و ارزشگذاری طرحها متناسب با سطح فناوری جهت ارتقای اعضا هیئت علمی.
11. توجه ویژه به ایجاد قطبهای پژوهشی و تحقیقاتی در دانشگاههای استان متناسب با ظرفیت آنها و نیازهای صنعت مس.
نظر دهید