دکتر محمد علی دهقان، معاون امور اقتصادی استانداری کرمان برگزاری مدارس فصلی خلاقیت را جهت شناخت استعدادهای کشور، استان و شهر حرکتی ارزنده دانست و گفت: پرورش استعدادها و هدایت آنها به طوری که جوابگوی نیازهای کشور باشند، نیز قدم با ارزشی است.
دکتر دهقان افزود: یکی از آفتهای عبادت عُجب است. اگر فکر کنیم با یک نماز خواندن یا قرآن خواندن وظیفه خود را انجام دادهایم تصوری اشتباه است و همین مسئله را نیز در زمینه علم داریم. این بحث شیطان را تقویت میکند و باعث میشود حرکت انسان کامل نشود. چه افرادی که به عنوان نخبه معرفی میشوند و چه افرادی که به عنوان نخبه معرفی نمیشود باید توجه داشته باشند که فرد موفق کسی است که پشتکار داشته باشد. زمانی که ما عُجب و غرور داشته باشیم از حرکت میایستیم. باید توجه داشت که پشتکار در حدود 70 درصد لازمه پیشرفت است.
در ادامه ایشان به ذکر مثالی از پشتکار مرحوم علامه طباطبایی برای حاضرین جلسه پرداخت و گفت: علامه طباطبایی فقط یک روز در سال (روز عاشورا) کار را تعطیل میکردند.
رییس بنیاد نخبگان استان کرمان در این جلسه به تعریف نخبه و استعداد برتر پرداخت و به مهمترین ویژگی نخبگان که تأثیرگذاری آنها در جهت اهداف ملی است اشاره نمود. ایشان دانشآموزان مدرسه فصلی خلاقیت را در ابتدای مسیر نخبگی برشمرد.
دکتر سعیدی با اشاره به اینکه شروع این مدارس از استان فارس بود، ادامه داد اولین دوره مدرسه خلاقیت در سطح استان را تیم استان فارس اجرا کردند و همزمان با برگزاری مرحله اول مدرسه فصلی خلاقیت و ایدهپردازی، همکاران بنیاد نخبگان استان کرمان و اتاق بازرگانی آموزشهای لازم را جهت برگزاری این مدرسه دیدند و آن را با تکیه بر تواناییهای کسب شده اجرا نمودند.
همچنین رییس بنیاد نخبگان استان به مقایسه اقتصاد دانشبنیان و اقتصاد نفتی پرداخت و گفت در گذشته دانشگاه ها مهندس تربیت میکردند که در صنایع دولتی کار کنند و حقوق خود را از پول نفت دریافت کنند و خلاقیت و نوآوری مهم نبود و تنها ملاک مدرک تحصیلی بود. ایشان با توجه به تحریمهای کشور تنها راهکار شغلی آینده افراد را داشتن خلاقیت و نوآوری دانست تا بتوانند کسب و کار خصوصی را راه اندازی کنند و بنیاد نخبگان هم برای پرورش این ویژگی در دانش آموزان اقدام به برگزاری مدارس فصلی خلاقیت و ایده پردازی نموده است.